Chciałbym coś zaproponować. W naszych czasach bardzo popularny zrobił się portal społecznościowy o nazwie "Facebook". Bardzo dużo organizacji ma tam swoje profile, dzięki temu mają darmową reklamę. Uważam że powinniśmy coś takiego zrobić. Taka strona zrobi więcej dla psów, dla nas, dla naszej strony niż bezsensowny spam niektórych użytkowników na swoich "tablicach" bo niestety to najwyraźniej nie przynosi żądanego efektu. Zgłaszam się na ochotnika żeby coś takiego poprowadzić. Ja wiem, że mamy forum, ale trzeba robić wszystko żeby pomagać zwierzakom a taki profil na FB może nam pomóc i co ważne nic nas nie będzie kosztował. Jeżeli jesteście za to super Jeżeli macie pomysł na logo to proszę piszcie i ślijcie je bo ja niestety nie umiem korzystać z Photoshopa
Zgadzam się jak i jestem za. Niech nas młody, lotny umysł wesprze. O logo nie musimy się starać bo je mamy. W związku z tym, z pomysłem można ruszyć od zaraz.
Ziel, świetny pomysł
w obecnej dobie internetu można dotrzeć wszędzie, mając na uwadze dobro psiaków każda forma reklamy i umiejętnego "sprzedania" się jest wskazana
Hej, zycze Ci powodzenia, bo wlasnie w ten sposob mial dzialac "moj" facebook.
Ale bylo mniej odpowiedzi i mniej entuzjazmu. W kazdym badz innym razie powodzenia:]
_________________ Największym szczęściem na świecie jest radość na pysku psa:)
no widzisz twój facebook ogranicza się do twoich znajomych a taka strona może zyskać większą ilość "fanów" jeżeli mogę to tak nazwać. Jeżeli chodzi o twojego prywatnego FB to no comment ,a jeżeli chodzi Ci o "seter coś tam coś tam" to wybacz jest to źle prowadzone. po pierwsze konto jest jako osoba, a my będziemy tam jako "firma", która coś oferuje. Jak już mamy to zrobić to róbmy to porządnie, podajesz że szukasz związku, przyjaźni... desperat .Jakbyś przeczytała podczas tworzenia konta da się tam stworzyć profil do promowania strony internetowej firmy etc etc zresztą sama nazwa konta ma się od razu kojarzyć ze stroną "Setery Adopcje" + logo , a wybacz umieszczanie linków do adopcji to nie wystarcza . Celem jest promocja naszej strony. Czyli jak wspomniałem wyżej Logo+ Nazwa od razu kierunkuje potencjalnego "klienta" że nam chodzi o pomoc seterom. Prawda jest taka że większość ludzi nie chce czytać etykietek , w tym przypadku "zakładki informacje" i takie tam. Liczy się strona główna i co się na niej znajduje. Silny prosty przekaz to jest to wiedziałem że masz tamte konto... ale szczerze w ogóle nie kojarzyło mi się ono z adopcjami, bardziej kojarzyło mi się to z takimi kontami jak np " Ks. Robak" " Pies Pluto" i sobie go dodajesz do znajomych a potem "jarasz się " ooo mam Ks. Robaka w znajomych ( to oczywiście tylko przykład). Po prostu nie było tego prostego jasnego przekazu.
Wysłany: Czw 29 Lip, 2010 09:38
Logo i banerek poszedł jak coś jeszcze potrzeba to proszę wołać
_________________ http://www.garnek.pl/setinka ADOPTUJĄC PSA NIE ZMIENISZ ŚWIATA, ALE ŚWIAT ZMIENI SIĘ DLA NIEGO "Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem" - Mark Twain
To był świetny pomysł. Dużo więcej osób usłyszy o naszej stronie. Wstyd się przyznać, ale nie korzystam z fb zbyt często i nie wiem jak wstawić zdjęcie
Ktoś podpowie??
jak masz otwartą nasz profil na fb masz tam coś takiego jak " o czym teraz myślisz" niżej masz ikonki, tam gdzieś jest ikonka zdjęcia, klikasz ją a potem wybierasz skąd masz importować zdjęcie:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum